28 november 2012

Sporten bij fit for free

Ik sport sinds 3 weken bij fit for free.
Bij fit for free kun je al sporten vanaf 9,95 per maand. 
Fitness voordeel: € 9,95 per maand!
Fitnessen, onbeperkt in het weekend en op maandag t/m vrijdag tussen 7.00 uur en 17.00 uur
Onbeperkt fitness: € 15,95 per maand!
7 dagen per week onbeperkt fitnessen
Onbeperkt fitness + groepslessen*: € 19,95 per maand!
7 dagen per week onbeperkt fitnessen en deelnemen aan het brede scala van groepslessen

Graag wil ik jullie de voor en nadelen geven over bij sporten bij fit for free.
Ik sport zelf bij de vestiging aan de atoomweg in Groningen. 
De sfeer is er prettig. Het personeel is erg vriendelijk, en helpt je als je hierom vraagt.
Wat ik zelf erg fijn vind is dat de fitnessapparaten in twee delen ingedeeld zijn d.m.v. een scheidingswand, namelijk cardio en kracht.
Voor mij als vrouw zijnde vind ik dat erg prettig. Wanneer jij staat te zwoegen op de crosstrainer of loopband, wordt je niet aangekeken door de spierbundels die bezig zijn om hun spieren zo groot mogelijk op te pompen, en via de spiegel met een verleidelijke blik jou, en zichzelf aankijken. Wel zo rustgevend!
Bij het cardio gedeelte is er ook een aparte hoek ingericht met dumbells (gewichten), medicine balls (ballen met gewicht), matjes, fitness skippyballen en diverse andere attributen zodat je ook daar lekker rustig je crunches, squats en andere dingen kunt doen, zonder vervelend starende mannen. 

Bij het kracht gedeelte staan allerlei, op het eerste oog ingewikkeld lijkende apparaten. 
Mocht je nou totaal geen verstand of begrip van deze apparaten hebben, dan kun je altijd een medewerker vragen voor uitleg. Ook kun je hen vragen of ze apparaten aanraden voor een bepaalde spiergroep die jij wilt trainen. Wat ik wel erg jammer vind, is dat je voor bepaalde apparaten waarmee ook wij vrouwen subtiele krachttraining willen doen, naar het gedeelte moet waar alle mannen staan te zwoegen. Die apparaten mijd ik dan ook. Nu klink ik misschien als een mannenhater, dat is niet zo! Als ik uitga of op straat loop, vind ik het niet erg om nagekeken te worden. Op die momenten zie ik er in de meeste gevallen verzorgd uit. Als ik bezweet en moeilijk kijk omdat ik sta te zwoegen op zo'n apparaat, vind ik het niet prettig om aankeken te worden. Het liefst door niemand!

Ook kun je bij fitforfree kiezen om een abonnement te nemen met groepslessen. Deze heb ik zelf ook.
Er is voor iedereen wel een geschikte groepsles. 
Zelf ben ik nog bezig om alle groepslessen uit te proberen. 
Bodypump beviel mij erg goed. Dit is een les waarin je met een halterstang en gewichtsschijven, je billen, benen, buik, arm, en rugspieren (eigenlijk alle spiergroepen dus) traint onder begeleiding van muziek en een spontane jongeman die ons dames aanmoedigt. kom op dames nog even!
Poweryoga vond ik zelf niks. In zo'n aerobicszaal met veel te fel licht en een mega grote spiegel voor mijn neus kan ik niet ontspannen en tot mezelf komen. Puntje van aandacht dus! Je moet veel te lang en te vaak in een bepaalde houding hangen wat het erg langdraderig en saai maakte. De muziek stond erg zacht en er hing geen fijne wierrooklucht wat voor een ontspannen sfeer zorgt.

Nu klinkt dit allemaal als een mooi reclamepraatje natuurlijk maar er zijn ook wel nadelen.
Je kunt er niet gratis douchen. Dat vind ik erg jammer. Ik zou graag direct na het sporten willen douchen zodat ik eventueel direct doorkan naar een andere afspraak op mijn planning. 
Zoals ik al zei staan sommige goede krachtapparaten bij het mannengedeelte.
Sommige apparaten zijn erg oncomfortabel. de kussentjes mogen bij sommigen wel wat groter en zachter. Dit ligt helaas aan het merk van de apparaten. Basic fit heeft wel hele fijne kracht apparatuur, maar die hebben dan weer geen groepslessen.
Er zijn geen enkelgewichtjes verkrijgbaar. Leuk al die dumbells en medicine balls, maar ik wil ook mijn billen en benen trainen met bepaalde oefeningen.
Het abonnement van 4 euro per maand op het zogenaamde gezonde sportdrinken van yango vind ik dikke onzin, én het geeft voor mij een iets slechter imago aan fit for free, omdat zij hiervoor kiezen.
Deze drank is gezoet met zoetstoffen en zit vol met E-nummers. Allemaal chemische troep dus! Om nog maar niet te spreken over de waarschijnlijk toegevoegde onnatuurlijke smaakstoffen.

Zo op naar die 9 kilo aan vet eraf! 
Ik raad iedereen sporten bij fit for free aan. het is goedkoop en leuk!
train like a beast and look like a beauty.

Liefs,
Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten