9 september 2013

Zelf ijskoffie maken


Hallo lieve lezers,


http://data1.whicdn.com/images/75953114/large.jpgOm zelf snel en makkelijk ijskoffie te kunnen maken is het handig om koffie extract te hebben. Hier lees je hoe je zelf koffie-extract kunt maken.
Pak een groot glas en giet hier wat koffie extract in. Houd je van een lichte koffiesmaak, dan neem je een eetlepel extract. Houd je van sterker, dan verdubbel je de hoeveelheid. Voeg hieraan een siroop toe met een smaakje. Douwe Egberts vekoopt verschillende smaakjes; hazelnoot, caramel, amandel en kaneel.

Ook kun je in DE-winkels een setje kleine Monin siropen kopen waarin de smaken; caramel, vanille, gingerbread, chocolat cookie en hazelnoot. Leuk om cadeau te geven of te krijgen!
Doe hier drie ijsklontjes bij en giet er een koude melk bij. Dit kan magere, halfvolle of volle melk zijn, Maar ook sojamelk, amandelmelk of rijstmelk.
Wil je een volle en romige ijskoffie? dan kun je kiezen voor volle melk met een scheutje room. Houd je het liever mager en diet-proof? Maak je ijskoffie dan met sojamelk en vervang de siroop door een beetje honing of agavesiroop. Stevia is ook erg in opkomst maar heeft een smaak waar je heel erg aan moet wennen.
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is goed roeren met een lepel of een rietje en genieten!
Liefs,
Esmée

2 opmerkingen:

  1. Ik hou zelf zo erg van ijskoffie! Aan dit artikel heb ik echt veel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het zelf nog nooit gedronken maar misschien is het tijd om te te proberen (met jou recept).

    BeantwoordenVerwijderen