1 februari 2014

Gevulde appels uit de oven

Hallo lieve lezers,

Helemaal vergeten dat ik gisteren een muffinvorm recept online zou plaatsen. Stom stom. Daarom vandaag maar. Het recept wat ik vandaag plaats is een gezond tussendoortje. Het bevat geen geraffineerde suikers en bewerkte koolhydraten.


Wat heb je nodig?
- 6 kleine appeltjes (mijne waren eigenlijk te groot) bij sommige supermarkten kun je kinderappeltjes vinden, deze zijn ideaal.
- De overige kaneelsuiker van dit recept
- Amandelmeel
- Extra kaneel

Wat ook erg handig is en wat ik niet heb, een appelboor. Dit maakt het recept veel makkelijker en sneller te maken.


Hoe maak je de gevulde appels?
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Was de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor.
- Zet de appels in de muffinvorm.
- Doe een aantal lepels amandelmeel en een flinke snuf kaneel bij de kaneelsuiker en schud dit goed door elkaar
- Vul de appels met het mengsel en zet in de oven.
- Bak de appels ca. 30 minuten.

Wanneer de appels helemaal gaar zijn kun je de schil er ook makkelijk af pellen mocht je dat willen. Wanneer je de appel vóór het bakken schilt, droogt de appel uit in de oven. Dit wil je niet.

Enjoy & liefs,
Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten