12 april 2014

Tips voor een gezond Paasontbijt/brunch

Hallo lieve lezers,

Ik vind het altijd erg leuk om gezonde alternatieven te vinden voor hapjes. Bijvoorbeeld een gezonde High tea, maar ook gezonde ontbijtjes, lunches, diners en tussendoortjes. Binnenkort is het weer Pasen. In de meeste huishoudens betekent dit denk ik wel een uitgebreid Paasontbijt of zelfs een lekkere lange Paasbrunch. Wat is er lekker en gezond om te serveren?

-Zet een grote schaal met gesneden fruit op tafel. Persoonlijk vind ik het heerlijk om mijn dag te beginnen met een groot schaaltje fruit of een juice/smoothie. De vitamines en vruchtensuiker zorgen bij mij voor instant energie. Who needs coffee?
-Maak de yoghurt fruit ijs eieren aan de hand van dit recept. Een frisse start van de dag.


-Maak één grote ronde en twee kleine havermout pannekoekjes. In plaats van de slagroom kun je er een dot kwark op doen. Twee plakjes banaan en 6 blauwe bessen of rozijntjes. De rest van de banaan gaat door het beslag of in de fruitsalade.
-Kook een grote pan met eieren. Niet alleen leuk om te verven, maar ook om te eten. Snijd het ei door zodat je twee ronde snijvlakken krijgt (niet de ovalen). Leg twee zwarte sesamzaadjes op het eigeel als ogen, en een driehoekje van wortel in het midden. Piep piep.

-Vul volkoren/meergranen wraps met sla, zelfgemaakte mayonaise, veel geraspte wortel (hé het is Pasen), kaas en eventueel vleeswaren. rol ze op en snijd ze doormidden óf in plakjes van twee cm dik.
-Maak in een (mini)muffinvorm individuele quiches. Varieer met de ingrediënten. Maak één soort mediterraans door er italiaanse kruiden, zongedroogde tomaatjes en gegrilde paprika aan toe te voegen. Simpele quiches maak je met prei en champignons. Houd je van vlees? voeg dan gegrilde kip of blokjes ham/kalkoen toe samen met stukjes groente naar keuze.

-Vervang in een recept voor wentelteefjes het witbrood voor een volkoren stokbrood, de melk voor amandelmelk en de suiker voor honing,palmsuiker of agavesiroop. Houdt ze warm in de oven op 100°C tot je ze serveert. Erg lekker met de fruitsalade erbij.
-Maak trifles in mooie glazen. Limiteer jezelf tot geel, oranje en groen fruit voor een fris effect. Bouw de trifles op in laagjes fruit, met honing gezoete kwark en geroosterde haver- of speltvlokken. Garneer met een plakje sterfruit.

-Natuurlijk kan vers geperste jus d'orange niet ontbreken bij je ontbijt/brunch
-Als je een (slow)juicer hebt kun je ook een lekker wortelsapje persen. Supergezond!
-Steek een rondje uit een plak kaas en leg deze op een ronde volkoren cracker. Snijd uit een wortel twee ronde plakjes, een driehoekje en drie reepjes. Gebruik twee zwarte sesamzaadjes als ogen. Serveer op een bedje van sla of spinazie.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Eet smakelijk!

Liefs,
Esmée

1 opmerking:

  1. Hmm wat een lekkere paasbrunch ideetjes! Hier ga ik zeker iets aan hebben.

    BeantwoordenVerwijderen