8 september 2013

Zelf koffie-extract maken


Hallo lieve lezers, 
Terwijl ik dit schrijf drink ik een lekkere iced caramel macchiato.
Gemaakt van koude melk, ijsklontjes, caramelsiroop én mijn zelfgemaakte koffie-extract.

Hoe maak je dat?
Kook water in een pannetje of een waterkoker. Meet circa 300 ml af in een glazen maatbeker of weeg 300 gram water af in een kommetje wat tegen hitte kan. Doe dit vooral niet in een plastic beker of kommetje. Het water is ontzettend heet en zorgt ervoor dat het plastic smelt.
Voeg 6 eetlepels oploskoffie toe aan het hete water, en los dit op door met een garde of iets anders waarmee je goed kunt roeren. Ik heb zelf caffeïnevrije oploskoffie gebruikt omdat ik hoofdpijn krijg van caffeïne.
Hierna heb ik de koffie-extract in een schoongemaakt en gedesinfecteerd (met kokend water) agavesiroop flesje gegoten. Laat de koffie-extract goed afkoelen en zet het dan in de koelkast. De koffie-extract blijft zeker een maand goed.

Liefs,
Esmée

1 opmerking: