21 december 2013

Garderobe musthaves: deel 1, Kleding

Hallo lieve lezers,

Een goede basis is belangrijk. Bij makeup, educatie, opvoeding maar ook een basis garderobe. Wat zijn nou dingen die je écht nodig hebt in je kast? 
Gelukkig bestaat er tegenwoordig Pinterest. Hierop kun je zoveel handige tips vinden. 
Het is zelfs op Pinterest nog een beetje zoeken naar een spelt in een hooiberg. Daarom hier een lijst voor jullie met alle kledingstukken die jij in je kledingkast zou moeten hebben:





















-Beige trenchcoat. Een klassieke nette jas. In de lente, zomer en vroege herfst (met een sjaal) te dragen
-Witte blouse. Zakelijk, maar draag hem met een jeans en je hebt een casual outfit.
-Kokerrok/zwarte rok. Zelf vind ik deze wel mooi. Niet te netjes en ook niet heel lang. Zowel zakelijk draagbaar als normaal.
-Zwart t-shirt met V-hals. Een ronde hals kan ook. Een V-hals flatteert mijn figuur beter.
-Zwarte blazer. Voor bijna elke gelegenheid een goed jasje.
-Zwart of donkerblauw met wit gestreept t-shirt. Een fijne basic.
-Zwarte korte cardigan. Over een Tshirt, maar ook over een jurkje voor als het wat frisser is.






















-Donkerblauwe jeans. Deze kent, en heeft iedereen wel. Met ontzettend veel kledingstukken te combineren.
-Zwarte skinny jeans. Ook deze is bekend. Kan ook gedragen worden in wat formelere situaties met een witter blouse en zwarte blazer.
-The LBD, oftewel little black dress. Zelf kies ik voor een met een mouwtje. Zo kun je gerust er gerust een bh onder dragen. Ook kan een lbd met een mouwtje bij meer gelegenheden gedragen worden. Met een vestje, maillott en laarzen is deze ook casual draagbaar.
-Spijkerjasje. Voor de koudere zomerdagen. Over een tuniekje of lange broek en t-shirt.
-Zwart t-shirt met lange mouwen (en V-hals). Ook een fijne basis.
-Feestelijke top. Het liefst met zoveel glitter mogelijk. Leuk voor oud&nieuw met een zwarte skinny en hakken, of met een jeans en ballerina's voor op stap. Met een blazer erover leuk voor een date.
-Wrap multiway dress. Het liefst in een leuk kleurtje. Voor een cocktailparty, bruiloft of casual in de zomer. Zwart kan ook, maar dat kan dan weer niet op een bruiloft en wordt al gauw saai. De helft van de basisgarderobe is al zwart en je hebt waarschijnlijk ook al een zwart jurkje.






















-Zwarte losse blouse. Deze kaftan achtige blouse kan chic gedragen worden, maar ook over je bikini.
-Tuniek. lekker luchtig in de zomer. Op het strand te dragen over je bikini met slippers, maar ook met een spijkerjasje en sandaaltjes op het terras.
-Kort rokje in 2 a 3 leuke kleurtjes. Je basis garderobe een beetje opfleuren mag ook wel. Kies bijvoorbeeld voor rood en oranje. Rood past goed bij de blauwe en witte items in je kledingkast. Oranje is weer lekker fleurig, maar ook stijlvol met Koningsdag en wanneer het Nederlands elftal moet spelen.
-Zwarte legging. Onder een tuniekje, of met een rokje, blouse en een lang vest.
-Wit polo t-shirt. Ook zo'n fijne basis. Leuk in de zomer met een rokje of shortje in een felle kleur en sandaaltjes.
-Linnen broek. Wit, beige of grijs. Het is allemaal prima, zolang het maar een lichte neutrale kleur is. Zwart trekt in de zomer hitte aan, en dat wil je juist niet met zo'n fijne luchtige broek. Deze broek kan met heel veel bovenstukken gecombineerd worden.
-Lange cardigan. Deze taupe kleur vind ik mooi. Ook erg lekker om thuis te dragen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Mis jij nog een basis kledingstuk in dit overzicht? Laat het dan hieronder weten. Volgende week zaterdag laat ik jullie de musthave accessoires zien.

Liefs,
Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten