6 januari 2014

10 Dingen die je nog niet van mij wist

Hallo lieve lezers,

Vandaag weer een persoonlijke blogpost. Ik vind het altijd ontzettend leuk om zulke dingen te schrijven. Leuk voor jullie, maar ook leerzaam voor mijzelf. Neem de tijd eens voor jezelf en denk eens na. Wat zijn 10 dingen die anderen waarschijnlijk niet van jou weten?


1. Vaak krijg ik een soort opruimwoede rond 23.00. Vlák voordat ik ga slapen. Ik heb geen idee waar het vandaan komt. Dit is sinds een paar maanden zo. Ik heb er een hekel aan om te gaan slapen als het een troep is om mij heen. Ik kan dan moeilijk tot rust komen. Ook vind ik het verschrikkelijk om wakker te worden in een bende. Je begint je dag dan direct met een negatief gevoel. Het is heerlijk om op te staan en te denken: Wat is het hier schoon.
 
2. Ik heb een hekel aan kaas aanraken. Om kaas zit altijd zo'n plastic laagje heen. Daarop zit vocht. Ik vind het zo ontzettend vies om dit aan te moeten raken. Het liefst laat ik kaas dan door iemand anders schaven. Thuis koop ik gewoon plakjes kaas. Lekker makkelijk. Ik ben wel gek op het eten van kaas. Lekker handig dus...NOT


3. Ik ben gek op de Duitse taal. I know I know. Heleboel mensen vinden het verschrikkelijk. Ik vind het heerlijk klinken. Ik heb geen idee hoe het komt. Ik vind het zelf ook leuk om Duits te spreken. Op school heb ik 5 jaar lang Duits gehad met plezier. Ik vond het altijd superleuk om voor te mogen lezen.


4. Ik loop het liefst op sokken/sloffen/blote voeten. Schoenen vind ik nooit zo comfortabel. Mijn kleine teentjes zijn krom en ik krijg daar snel last van in schoenen. Het lijkt me heerlijk om een huis met vloerverwarming te hebben. Sowieso wil ik mijn huis schoenenvrij hebben. Visite kan bij binnenkomst slofjes aan doen. Een lekkere schone vloer waar je op blote voeten rond kunt lopen.


5. Ik ben gek op haaien. Ik zou graag nog eens in mijn leven willen duiken in een kooi bij een groep witte haaien. Haaien fascineren mij enorm. Ik vind het heerlijk om documentaires over ze te kijken op Discovery en National Geographic, maar ook filmpjes op Youtube. Prachtige dieren. En als ik ooit rijk word en een groot huis in mijn bezit heb, dan wil ik een heel groot aquarium/bassin met zwart tip rifhaaien. Deze haaien blijven klein en kunnen prima in een bassin in een huis gehouden worden. Dreams... Ohja dit plaatje liet mij keihard lachen..


6. Ik heb voedsel-intoleranties. Wanneer ik iets eet of drink met banaan of pinda's erin krijg ik ontzettende last van mijn buik. Met alle gevolgen van dien. Deze intoleranties heb ik rond het begin van de puberteit gekregen en heb sindsdien volgens mij niks meer van deze dingen gehad. Ik zou zo graag weer pindasaus willen eten, en ik zie zovaak gezonde recepten met banaan. Het is ook ontzettend vervelend als anderen je iets aanbieden. Ik ben vegetarier en dat is al lastig. Met deze intoleranties erbij is het nog lastiger om bij andere mensen te eten.


7. Ik heb een obsessie voor bakjes en keukenapparaten. De obsessie voor bakjes komt denk ik voort uit mijn liefde voor organizen. Alles een plekje geven. Keukenapparaten vind ik zo leuk. Ik kan urenlang filmpjes kijken op youtube over Magic Bullets, Kitchen Aid foodprocessors en Nicer Dicers.


8. Ik heb een laag zelfbeeld. Mijn gedachtengang is vaak: Hij/zij is veel leuker dan ik. Ik kan het niet etc. Gelukkig volg ik therapie en ben ik steeds blijer met mijzelf. Ik krijg steeds meer rust in mijn leven en leer mijzelf accepteren.

9. Als ik nies, dan nies ik heel vaak achter elkaar. Mijn gemiddelde is vijf keer, maar kan oplopen tot wel 10 keer. Volgens doktoren heb ik geen allergieën, maar zo zeker ben ik daar niet van. Ik kan mij alleen niet bedenken wáár ik dan allergisch voor zou zijn. Ik heb zelf het idee dat airconditioning mijn neus triggert. Op de plekken waar ik heb gewerkt was airconditioning en daar moest ik vaak niezen.


10. Vaak speelt er een liedje in mijn hoofd af wanneer iemand iets vertelt. Dit gebeurt meestal wanneer de tekst overeen komt met een stukje uit een songtekst. Soms begin ik dan zelfs te zingen. Dat zorgt vaak voor hilarische momenten. Het meest voorkomende is, wanneer iemand iets zegt in trant van "het houd echt niet op he". Dan zing ik het liedje van de reclame, het houdt niet op, niet vanzelf....


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Hebben jullie ook gekke eigenschappen of dingen die je doet die eigenlijk niemand weet? Laat het me weten in een reactie. Ik vind het superleuk om te lezen én om jullie te leren kennen natuurlijk.

Liefs,
Esmée

1 opmerking:

  1. Leuke blog heb je! Ik loop ook het liefst op sokken of sloffen oid. Maar als bezoek sloffen aan moeten, heb je dan allemaal verschillende maten in huis? :').
    Oh en dat van die liedjes herken ik zoooo erg! Sinds kort ben ik ook even obsessed door keukens en organization maar dat komt vooral omdat ik even geobsedeerd ben door interieur en zo.

    BeantwoordenVerwijderen