3 januari 2014

Bespaartips

Hallo lieve lezers,

Vandaag wil ik jullie tips geven over hoe je geld kunt besparen. Waar vind je producten het goedkoopst?
Deze tips zijn vooral handig voor studenten en mensen die op zichzelf wonen.

Allereerst zou ik zeggen. Investeer in een goede koel/vriescombinatie. Een vriezer minimaal ten grootte van een tafelmodel is echt gewenst voor het bewaren van voedsel.


Koop fruit in het seizoen. Was en snijd alle fruitsoorten in stukjes en vries deze in in ziplockzakjes. Aardbeien kosten midden in de zomer vaak maar €1,00 voor een bak van 500 gram. Appels zijn het goedkoopst aan het einde van de herfst. Maak lekker veel appelcompote. Juice de appels en vries het sap in in ijsblokjes. Hetzelfde geldt voor al het fruit. Alles is goedkoper in het seizoen. Doe je boodschappen voor aardappels, groente en fruit bij de Lidl zoveel als dat kan. Lidl wordt al jaren achterelkaar gekozen door de consumentenbond als beste in groente en fruit. De kwaliteit is top, en de prijs is laag. Ook kun je naar de markt gaan. Ik vind alleen vaak de kwaliteit niet top en gelijk. De ene week heb je een prachtige komkommer. De week erna ligt hij binnen 2 dagen versnot in de koelkast.


Zelf ben ik van de 3-laags toiletpapier. Ik heb, toen ik op mijzelf ging, uitgerekend welke winkel het goedkoopst toiletpapier verkocht per rol. Ik kwam uit op Kruidvat toiletpapier. Er zitten 8 rollen in een verpakking en deze kost €1,99. Hiermee kun je zo'n 2 a 3 maanden vooruit. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je gebruikt en hoeveel je thuis bent. Er is vaak een actie, 3 pakken voor €5,00. Dan zijn ze helemaal goedkoop


Let op de actieweken bij supermarkten. Route 99 van AH en euroweken van de C1000 vind ik erg interessant. Ik vind er vrijwel altijd leuke aanbiedingen. Zo deze week ook mango's en ananassen bij de C1000 voor maar één euro per stuk. Hakken in stukjes en de vriezer in voor mijn smoothies dus.


Koop je woonaccesoires en huishuidelijke producten in de sale of bij winkels zoals de Action,wibra en zeeman. De Action heeft ontzettend veel leuke en handige spullen. Schoonmaakdoekjes, afwasborstels, sponsjes. Allemaal heel goedkoop en je vliegt er doorheen. Wasmiddel koop ik ook vaak bij de Action. Wasverzachter gebruik ik het liefst van Robijn. Deze kun je het goedkoopst krijgen bij de Kruidvat. De Kruidvat verkoopt heel vaak flessen voor €1,99 per stuk.


Beautyspullen sla je in als er acties zijn zoals 1+1 gratis bij de drogisterijen. Om merk shampoo geef ik echt helemaal niets. Ik koop gewoon een goedkope voordelige fles bij de Lidl. Prima shampoo. Kijk ook eens bij de Op=Op voordeelshop. Oogmake-up reiniger maak ik zelf. Half olijfolie, half water. Om het een beetje te laten emulgeren doe ik er een dotje reinigingsmelk bij in (kruidvat's overgevoelige huid lijn)
Babydoekjes zijn ook fijn op je beautytafel. Make-updoekjes zijn ontzettend duur. De babydoekjes koop ik bij de Action. Ook koop ik daar mijn wattenschijfjes. Topkwaliteit!


Stuur je weleens een kaartje naar een vriend/vriendin of een familielid? Kaartjes die je koopt bij de kantoor/boekhandel en in de supermarkt kosten al gauw €2,00 per stuk. Bij winkels als boekenvoordeel, euroland etc. koop je 5 a 6 kaartjes voor €2,00. (nogmaals ook de Action verkoopt leuke) Misschien niet net zo prachtig vorm gegeven als die van Hallmark enzo, maar het gaat natuurlijk om het gebaar van een kaartje sturen.


De meeste winkels bieden een kortingspas aan. Maak hier gretig gebruik van. Klantenkaarten kunnen je vaak veel geld besparen. Heel veel winkels bieden ook tax-free dagen aan. Meestal zijn dit bouwmarkten, warenhuizen en elektronicazaken.


Kook grote hoeveelheden eten. Laat dit afkoelen en verdeel dit over bakjes en/of ziplockzakjes. Vries je porties in of houd wat achter in de koelkast. Zo heb je altijd iets te eten. Even opwarmen en klaar is kees.
Ook maak ik vaak salades en andere lunches in plastic bakjes. Dit kun je bijvoorbeeld op zondagmiddag doen, voor je werk-/schoolweek. Zo kun je 's morgens een bakje pakken en wordt je tussen de middag niet verleidt om even naar de supermarkt een lekkere italiaanse bol of croissantjes te halen. Ook nog eens veel gezonder!

Gebruik een duurzame boodschappentas. Bewaar mini shampooflesjes en herbruik ze voor week(end)jes weg. Gebruik ook samples. Zet een pot thee van één theezakje i.p.v. een kopje. Koop in bulk en voordeelverpakkingen. Lees folders. Drink water (eventueel limonade) in plaats van frisdrank. Kijk ook eens bij kringloopwinkels voor servies . Ik heb daar heel veel leuke dessertglaasjes gekocht.

Zo. Nu heb jij ontzettend veel geld bespaard. Dat kun je dan weer mooi gebruiken om een dagje te gaan winkelen of een avondje te gaan stappen. Graag gedaan.
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Heb jij nog een goede tip om geld te besparen?

Liefs,
Esmée

1 opmerking:

  1. Esmee,bevriezen van eten is nooit gezond ,dat wou ik even zeggen

    BeantwoordenVerwijderen