7 februari 2014

Tiramisu

Hallo lieve lezers,

Dit is niet écht een recept. Ik maak tiramisu namelijk altijd met m'n fingerspitzengefühl.
Toch wil ik jullie een beetje een richtlijn geven qua ingrediënten.


Wat heb je nodig:
250 gram mascarpone
Een pak lange vingers (ah)
Twee eieren gesplitst
Een paar lepels suiker (ik heb palmsuiker gebruikt. Vandaar de donkere kleur)
Theelepeltje vanille aroma
Marsala en rum
Een sterk kopje koffie
Cacao met een theezeefje


Hoe maak je de tiramisu?
Klop eerst de eiwitten stijf in een vetvrije kom met wat suiker.
Doe de opgeklopte eiwitten in een apart kommetje.
Klop nu de twee eigelen los in de mixer en voeg de mascarpone toe.
Voeg nu naar smaak wat suiker toe en de vanille aroma.
Doe de koffie in een diep bord of schaaltje en voeg er een scheutje marsala en rum aan toe.
Rol de lange vingers door het koffiemengsel en breek ze in stukjes.
Verdeel de lange vingers over 5 a 6 glaasjes.
Schep een beetje van het opgeklopte eiwit bij de mascarpone en vouw dit erdoor.
Voeg nu de rest toe en vouw dit er ook doorheen.
Verdeel dit luchtige mengsel over de glazen.
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
Na ongeveer twee uren haal je de tiramisu uit de koelkast (mag ook langer)
Strooi cacao over de tiramisu en serveer met een mooi lepeltje.

Eet smakelijk. Liefs,

Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten