14 maart 2014

Een visionboard maken

Hallo lieve lezers,

Misschien heb je er weleens van gehoord, een visionboard. Voor wie niet weet wat dit is, even een korte uitleg: Een visioboard wordt gemaakt om je dromen en wensen te visualiseren. Dit zou ervoor zorgen dat je onbewust je dromen behaalt. Dit kan een bepaalde carrière zijn, een reis, een auto die je wilt hebben etc.
Dit is mijn visionboard:

Dingen die ik in 10 jaar graag wil hebben/bereiken/gedaan hebben: Een creatieve ruimte/thuiskantoor, een eigen bedrijf, een hondje als huisdier, een walk in closet, een eigen auto, regelmatig sporten/gezond eten/ afvallen, meer genieten van het leven, de liefde vinden, een kast vol schoenen, een louis vuitton tas (mijn wens is veranderd in een zwarte prada tas), ondergoed/badkleding/loungewear van Victoria's secret, een tattoo, Een roadtrip door Florida, Italië ontdekken, op vakantie naar Turkije en een échte eigen woning (ik woon nu in een studentenhuis).

Wat heb je nodig om een visionboard te maken?

- Een groot wit canvas doek. Deze kun je vinden bij de Action, xenos en in hobbywinkels.
- Pinterest (mijn profiel), erg handig om alles wat je leuk vindt en graag wilt doen op te slaan in mapjes.
- Foto & papierlijm van de Action €0,59. Werkt erg makkelijk. Tast papier, foto's en inkt niet aan. Makkelijk verwijderbaar.
- Weheartit voor mooie plaatjes. Waar Pinterest is om ideeën op te doen, is weheartit er om mooie plaatjes bij je doelen te vinden.
- Tijdschriften. Niet alleen glossy's, maar ook interessante en diepgaande bladen.

Wat je ook nog kunt gebruiken: Verf om je doek een kleurtje te geven, blingsteentjes en andere versieringen.

-Bedenk of de doelen die je op je visionboard wilt plaatsen voor de aankomend 5 of 10 jaar zijn.
-Zoek plaatjes en zet deze in word documentjes. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk plaatjes op één pagina krijgt om papierverspilling te voorkomen. Er passen gerust 6 a 9 plaatjes op één A4 papiertje.
-Knip plaatjes en teksten uit tijdschriften die je aanspreken. Neem eventueel ook wat plaatjes met mooie quotes erop, bijvoorbeeld "enjoy everyday". Genieten van elke dag mag natuurlijk altijd en is ontzettend belangrijk voor je geluk.
-Ga daarna verder met je doek. Geef je canvasdoek een kleurtje mocht je dit willen. In de tijd dat je de plaatjes uit gaat printen en knippen kan de verf drogen.
- Kijk wat een mooie indeling is op je doek. Groepeer (organize, yay) de plaatjes in categoriën. Alles wat met gezondheid te maken heeft bij elkaar, dingen ontdekken, fashion, dingen in huis etc.
- Voorzie de knipsels van wat dotjes en/of streepjes lijm en plakken maar.
- Als laatste kun je eventuele gaten opvullen met wat decoratiemateriaal. Leef je uit, dit doek bewaar je misschien wel 10 jaar.
- Hang je doek op een plek waar je vaak naar kijkt, bijvoorbeeld boven je bureau of naast/boven de televisie.

May your dreams come true.

Liefs,
Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten