7 maart 2014

Recept: Muffin bakvorm Pizzarolls

Hallo lieve lezers,

Het is vandaag vrijdag én dus tijd voor een muffin bakvorm recept. Ditmaal weer een simpel recept. Ik kan niet lang rechtop staan en continu heen en weer lopen lukt nu niet met krukken. Vandaag maken we pizzarolls. Wat heb je nodig?

Een pakje gezeelfde tomaten, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, een bikje croissantdeeg én geraspte kaas. De gezeefde tomaten en het blikje croissantdeeg komen van de Aldi. De geraspte kaas komt van de Lidl.

Doe wat van de gezeefde tomaten in een klein kommetje. Voeg hieraan de Italiaanse kruiden en de knoflookpoeder toe. Na dit gemixt te hebben heb ik nog wat extra kruiden toegevoegd. Kruiden geven smaak aan een gerecht. Voeg daarom zeker niet te weinig toe.

Rol de lap deeg uit en snijd hem door de helft.

Besmeer het deeg met een aantal lepels saus en strooi er kaas overheen.

Rol het deeg in de lengte op en snijd de rol vervolgens in drie gelijke delen.
Vet de muffin bakvorm licht in en zet de rolletjes elk in een gat met de snijkanten boven en onder.
Herhaal dit proces nogmaals met de andere lap deeg.

 Wanneer alle rolletjes klaar zijn kun je ze in de oven zetten. De rolletjes hebben zo'n 30 minuten in de oven gestaan op 180°C. Wat ik aanraad is om ze daarna om te draaien en nog even 5 minuten te bakken zodat de onderkant ook goed gaar wordt. Ik heb een kleine combi oven/magnetron waarbij van onderen geen hitte komt. Controleer even of dit bij jouw oven ook nodig is.

Zo zien de pizzarolls eruit wanneer ze uit de oven kwamen. Ik had niet verwacht dat ze zo groot zouden worden. Achteraf had ik elke rol prima in 6 stukken kunnen snijden, en zo 12 pizzarolls uit dit recept kunnen krijgen. Waarschijnlijk zouden de pizzarolls dan ook beter gaar/droger gebakken zijn. Gelukkig is de smaak
niet minder.

Serveer de pizzarolls op een schaal of plank voor visite. Je kunt hem natuurlijk ook heerlijk tussen de middag opeten als broodje. Eet smakelijk!

Liefs,
Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten