7 november 2014

Project 333 - Het begin

Hallo lieve lezers,

Afgelopen week kwam ik via youtube terecht bij een website van Project333. Ik was op zoek naar een aantal tips en manieren om minimalistischer te leren leven. Een manier om dit te doen is een capsule wardrobe te creeëren. Dit houdt in dat je een bepaald aantal kledingitems uit je kast kiest en hiervan leeft. Om te testen hoeveel en welke items ik écht graag draag, begin ik met Project333.

Bij Project333 kies je 33 items uit je kledingkast welke je 3 maanden lang gaat dragen. Onder deze items vallen ook jassen, schoenen en accessoires.
- Items die niet onder de regel vallen zijn: Ondergoed, sokken, nacht- en loungekleding, sportkleding en basissieraden zoals een horloge, ring en een paar oorbellen.
-Neem in je proces van uitzoeken mee dat je deze items voor alle gelegenheden in je dagelijkse leven moet kunnen dragen. Werk, casual en misschien een fancy outfit.

Hoe ga je te werk?
Haal écht alles uit je kledingkast en gooi het op een grote hoop op je bed. Neem nu bijvoorbeeld 3 verhuisdozen of grote zakken. Project333, bewaren en weggeven. Ga bij elk item na of je hier écht blij mee bent en of het nog past. Heb je items van een natuurlijke vezel, dan kun je deze altijd nog een kleurtje geven met Dylon textielverf. Dit is een leuke creatieve manier om je oude kleding weer een nieuw leven te geven.

Kies 33 items uit je kast waar je blij mee bent, en welke makkelijk met elkaar te combineren zijn. Items die je naar mijn idee zeker moet hebben zijn: een zwarte broek, wit overhemd en een jeans.
Berg alle kledingstukken welke je niet hebt uitgekozen voor de aankomende 3 maanden op in een doos. Zet de doos bijvoorbeeld op zolder, onder in je kledingkast of in een hoek van je kamer. Spreek met jezelf af dat je deze doos 3 maanden niet mag openen.
Items waar je niet blij meer mee bent (en welke niet meer een nieuw leven kunnen krijgen d.m.v. een kleurtje) en items die niet meer passen kun je in de doos voor weggeven doen. Laat vriendinnen de doos bekijken of geef de doos direct aan een kringloopwinkel of goed doel. Als items niet meer draagbaar zijn, gooi ze dan weg. Mocht je eventueel items hebben die nog van hoge waarde zijn, dan kun je deze uiteraard verkopen via marktplaats.
Gaat één van de 33 items kapot binnen de 3 maanden? dan mag je deze uiteraard vervangen door een nieuw item te kopen, of door een soortgelijk item uit de doos te halen. Probeer zover mogelijk eerst het item te repareren. Zit er een gat in de naad? Naai deze dan dicht!

Mijn lijstje van kledingstukken:
Witte tanktop
Zwarte tanktop
Zwart t-shirt
Legergroene blouse
Zwarte blouse
Witte blouse
Legergroen lang shirt met korte mouwen
Navy blouseje
Hartjesblouse
Breton gestreept shirt lange mouwen
Rood t-shirt
Groen jeansjackje
Zwarte cardigan
Zwart blazertje
Donker jeansjasje
Rode skinnyjeans
Jeansjegging
Zwarte winterjas
Zwarte Ugg ballerina's
Bruine korte Uggs
Nike sneakers
Bling statement ketting
Zwart haarbandje

Dit is een totaal van 24 items. Ik heb dus nog 9 items om eventueel aan te schaffen of erbij te voegen. Dit hoeft natuurlijk niet persé, maar het geeft me wel een stuk vrijheid als ik eventueel iets geweldigs tegenkom of tóch nog iets bij wil voegen.


Ik daag nu jullie uit om ook mee te doen met deze challenge. Tag mij op Instagram met je toffe outfits @essusweetslife.

Liefs,
Esmée


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk filmpje heb je erbij gemaakt! Hoe gaat het inmiddels met jouw Project333? Ik ben alweer bijna twee maanden bezig en zou eigenlijk niet meer anders willen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat bij mij niet zo goed. Ik merk dat ik toch niet de goede items heb uitgezocht en dat ik mijn capsule aan moet passen. Wél wil ik over een tijdje opnieuw beginnen met items waar ik écht blij mee ben. Wat fijn dat het bij jou zo goed gaat! Wat bij mij wel heel erg goed gaat is het minimaliseren van spullen om mij heen.

      Verwijderen