4 maart 2014

Recept: Crostini's

Hallo lieve lezers,

Vandaag een ontzettend simpel en voordelig receptje.
Deze crostini's zijn ideaal voor bij de borrel of een soepje. Het enige wat je nodig hebt is een half (oud) stokbrood, knoflookolie en kruiden.

Om knoflookolie te maken, pers je een teentje knoflook uit in een klein bakje. Voeg hieraan een laagje (olijf)olie toe en laat dit een tijdje staan om te infuseren. Je kunt ook kant en klare knoflookolie gebruiken.

Snijd het halve stokbrood in schuine plakjes en leg ze op een bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een heel stokbrood snijden, maar ik woon alleen. Kwast de plakjes in met de knoflookolie. Je kunt ze ook met een lepel besprenkelen.

Vervolgens strooi je er lekkere kruiden overheen. Deze keer heb ik gekozen voor Italiaanse kruiden met een vleugje munt. Bak de crostini's 10 minuten op 180°C aan één kant. Zet vervolgens de oven op 200°C en draai de crostini's om. Bak de andere kant nu nog ca. 5 minuutjes.



Serveer de crostini's het liefst warm of zo snel mogelijk, crostini's horen knapperig. Het zijn een soort grote croutons. Eet smakelijk!

Liefs,
Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen