3 februari 2014

Pizzabroodjes

Hallo lieve lezers,

Vandaag weer een heeeeeeeeeerlijk én supersimpel receptje. Pizzabroodjes. Heerlijk tussen de middag, 's avonds bij een film, maar ook als avondeten met een goed gevulde salade erbij. En écht heel simpel en snel, ze zijn namelijk in 15 minuten te maken.


Wat heb je nodig?
- Een (rustiek) stobrood
- Blanke tomatensaus
- 2 teentjes knoflook (Twee teentjes is sterk. Als je van knoflook houdt lekker, maar je kunt ook 1/2 of één teentje nemen)
- Italiaanse kruiden
- Eén grote gegrilde paprika
- Een bol mozarella
- Wat geraspte kaas
- Blaadjes basilicum (decoratie en extra smaak)


Hoe maak je ze?
- Snijd het stokbrood door de helft, en daarna horizontaal doormidden.
- Mix in een blender of met een staafmixer 1/3 van het pakje tomatensaus/puree met de twee teentjes knoflook en een eetlepel Italiaanse kruiden.
- Smeer op elk kwart van het brood een dikke eetlepel van de saus (je houdt over)
- Snijd de mozarella en de gegrilde paprika in stukjes.
- Beleg de broodjes met de stukjes mozarella en gegrilde paprika
- Strooi er nog wat geraspte kaas overheen en decoreer met de basilicum.
- Bak de broodjes 10 minuten in een 200°C voorverwarmde oven.


Ik hoop dat jullie dit receptje leuk vonden. Eet smakelijk.
Voor de bodieboosters die dit lezen, twee stuks is: 1 koolhydraten, 1 zuivel en 1 groente.
Koop hier het bodieboost boek

Liefs,
Esmee

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen