26 januari 2014

Knoflookbroodjes

Hallo lieve lezers,

Vandaag een heerlijk receptje, namelijk: Knoflookbroodjes.
Eigenlijk vroeg ik mij al een paar jaar af hoe deze heerlijke broodjes werden gemaakt. Op vakantie op Rhodos kregen we als voorgerecht bij ons hotel standaard knoflookbroodjes. Altijd dacht ik dat dit met knoflookboter was. Ook heb ik toen niet goed kunnen ontdekken welke kruiden erover zaten.
Ik keek laatst een filmpje over knoflookbrood uit de oven met aioli en peterselie. Nu heb ik van de week toevallig zelf aioli gemaakt. Daarom besloot ik dit ook eens uit te proberen. Ze hebben niet exact dezelfde smaak als die op Rhodos, maar mmm wát lekker. Wil je ook weten hoe je ze moet maken?
Hier komt het recept:

- Twee afgebakken (rustieke) pistolets of één klein stokbrood
- Twee volle eetlepels aioli
- Klein bosje peterselie, fijngehakt
- Geraspte kaas naar smaak

- Verwarm de oven voor op 200-220 graden Celius.
- Snijd de twee broodjes in de lengte horizontaal doormidden.
- Verdeel met de bolle kant van een lepel, twee eetlepels aioli over de vier helften.
- Besprenkel de broodjes met de gehakte peterselie.
- Strooi er eventueel nog wat kaas naar keuze overheen.


- Leg de broodjes op een bakplaat of blik en zet ze in de oven.
- Bak de broodjes 5-10 minuten tot ze knapperig zijn, en de kaas gesmolten is.


Enjoy !

Ik hoop dat jullie dit simpele maar heerlijke receptje leuk en lekker vonden om te lezen.

Liefs,
Esmée

1 opmerking: